Društvo Jug Srbije Niš Vesti

Vlada će nastaviti ulaganja u niški aerodrom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je plan Vlade Srbije da Aerodrom „Konstantin Veliki“ bude najveći regionalni aerodrom posle beogradskog, najavivši da će prva ulaganja biti u kontrolni toranj i proširenje piste.

Brnabić je, nakon obilaska fabrike „Filip Moris“, u izjavi novinarima rekla da je niški aerodrom, nakon što ga je Vlada Srbije preuzela, nastavio da radi, ali i da će nastaviti da se širi.

Premijerka je, takođe, istakla da smatra da je ministar Aleksandar Vulin adekvatno reagovao na izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota da je Kosovo „nezavisna država“, i dodala da je ta izjava skandalozna i neprimerena.

To je neprimereno, i to ne samo u diplomatiji, već predstavlja i nepoštovanje domaćina, budući da je ta izjava data u zgradi Vlade Srbije, rekla je ona i dodala da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna da ako neko nazove Kosovo državom, ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta vladu.

Da nakon toga dođe i to izjavi, to je krajnje neprimereno, navela je premijerka i ponovila da ne treba da se dovodi u pitanje reakcija ministra Vulina, već sama izjava Kajla Skota.