Vesti

Vlada odustala od prodaje "Telekoma Srbije"

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kompanija „Telekom Srbija“ ostaje u vlasništvu Republike, s obzirom na to da za privatizaciju te kompanije nije dobijena zadovoljavajuća cena.
Vučić je na konferenciji za novinare istakao da je odluka Vlade bila jednoglasna, kao i Komisije za privatizaciju „Telekoma Srbije“, i dodao da sada predstoji reorganizacija te kompanije kako bi mogla da bude konkurentna na tržištu.

Predsednik Vlade je objasnio da to znači uvođenje profesionalnog menadžmenta, najverovatnije po ugledu na model koji je primenjen u Železari Smederevo.

On je izrazio nadu da će za četiri godine „Telekom“ povećati svoje performanse, što će dovesti do povećanja tržišne cene ove kompanije u odnosu na današnju ponudu, koja je, kako je rekao, bila nešto niža od one koju je Vlada očekivala.

Najozbiljniju ponudu dao je investicioni fond iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), naveo je Vučić i dodao da zbog ugovora ne može da iznese više detalja, ali da na tu ponudu, osim na visinu cene, nije bilo drugih primedbi.