Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Vladika niški Arsenije posetio višedetne porodice na teritoriji Medveđe

Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja obezbeđena vredna humanitarna pomoć za višečlane porodice u Medveđi

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije je u četvrtak, 29. novembra 2018. godine, u pratnji služitelja drugog stepena sveštenstva Vladimira Markovića, sekretara Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS) Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, protojereja Dalibora Stefanovića, arhijerejskog namesnika jablaničkog, jereja Bobana Vukovića, paroha medveđskog i jereja Dragana Ilića, paroha sijarinskobanjskog, posetio opštinu Medveđa.

Cilj ove posete je nastavak pomoći višedetnim porodicama u opštini Medveđa, koja je započeta pre nekoliko meseci. Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, VDS iz Beograda je obezbedio vrednu humanitarnu pomoć, u vidu hrane, odeće, sredstava za higijenu i školskog pribora.

Episkop niški sa pratnjom je najpre posetio OŠ „Vladimir Kovačević“ u selu Lece i tom prilikom učenicima uručio školski pribor. Nakon posete škole, Episkop je posetio devetočlanu porodicu Lepović, kojoj je uručio vrednu pomoć.

    

    

Iz sela Lece delegacija se uputila u selo Gazdare gde je obišla radove na hramu Svetog Pantelejmona i uručila pomoć osmočlanoj porodici Milanović.

    

Pomoć je uručena i devetočlanoj porodici Nešković, desetočlanoj porodici Andrejević, šestočlanoj porodici Milenković, četvoročlanoj porodici Ristić i jedanaestočlanoj porodici Milić iz Medveđe. Potom je vladika Arsenije posetio porodicu Zorana Dimitrijevića u selu Maćedonce koja ima petoro dece.

    

Posebna pažnja posvećena je porodici Milene Perović, samohrane majke šestoro dece, koja je pre nekoliko dana bez osnova bila uhapšena od strane kosovske policije.

    

    

(Kraj)