Društvo Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Vlasotince i narednih nekoliko dana bez vode

Vlasotince će i narednih nekoliko dana biti bez vode u mreži i snabdevaće se iz cisterni čiji će se broj do večeras i sutra povećati, kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Stanje na terenu je takvo da je više od 150 metara cevovoda oštećeno i da je brana na vodozahvatu potkopana. Koristiće se alternativno brana na Rastavnici, ali za raščišćavanje terena i izvođenje radova biće potrebno još nekoliko dana, dodaje Ilić.

-Stigla je cisterna iz Soko Banje, tu je cisterna preduzeća HSV sa pijaćom vodom, a sutra iz Vranja stiže cisterna za pranje ulica. One će se kretati ranije najavljenim trasama – kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Bratislav Petrović.

Sve informacije vezane za snabdevanje vodom za piće iz cisterni i njihov raspored kretanja  građani mogu dobiti na broj telefon 063/1060153, kontakt osoba je Boban Stamenković.

Na sastanku predstavnika lokalne samouprave,  članova Štaba za vanredne situacije i preduzeća koja rade na održavanju puteva i vodotokova, sa direktorrom JP Srbijavode Goranom Puzovićem održanom danas, dogovoreno je da se najpre izvrši sanacija i spajanje cevovoda, da se potkopana brana na vodozahvatu hitno sanira, a da se pripremi projekat njene potpune sanacije.

S obzirom na to da je voda oštetila i deo novog puta Vlasotince – Svođe, dogovoreno je da se,  koliko je moguće, sanira trenutno stanje, a da se podele zadaci između preduzeća Srbijavoda i Puteva Srbije u smislu da se reka udalji od puta i da se pripremi novo tehničko rešenje da se zaštiti put.

 

infocentarjug.rs