Jug Srbije Leskovac Vesti

Vojnici danas položili zakletvu

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu, danas su vojničku zakletvu zajedno položili kadeti 141. klase Vojne akademije i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije septembar 2016.

Leskovac – Zakletvu je položilo 40 kadeta, 30 muškog i 10 ženskog pola i 89 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

zakletva-001

 

Zamenik načelnika Generalštaba VS general potpukovnik Jovica Draganić, čestitajući vojnicima položenu zakletvu kazao je da je polaganje zakletve poseban događaj u životu svakog vojnika kojim dokazuje svoju zrelost, odgovornost ,osećaj pripadnosti i patriotizma ,a na koji roditelji i prijatelji mogu samo da budu ponosni.
Komandant 3.Centra za obuku pukovnik Slađan Cvetković poručio je da vojnički poziv nije lak , da je za smele i odvažne, kao i da je od izuzetne važnosti za napredak zemlje.

donje-sinkovce-23-09-2

Kadeti Vojne akademije posle završetka osnovne obuke odlaze na Vojnu akademiju gde će nastaviti sa školovanjem na smerovima vojno vazduhoplovstvo, logistika odbrane, javne finansije i vojno -elektronsko inženjerstvo.
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka će provesti tri meseca na obuci i dobiće sertifikat koji je osnovni uslov prilikom konkurisanja za zaposlenje u vojsci,u svojstu profesionalnog vojnika.
donje-sinkovce-23-09-3
Danas je vojničku zakletvu u centrima za obuku u Leskovcu,Valjevu i Somboru položilo preko 500 mladića i devojaka. 

zakletva-002