Vesti

Vojska pomaže u saniranju posledica poplava u Čačku

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Jovica Draganić obišao najugroženija područja u Čačku i Lučanima i jedinice angažovane na saniranju posledica nastalih izlivanjem Zapadne Morave i lokalnih reka.

Draganić je podsetio na to da su, zbog obilnih padavina prethodnih dana i izlivanja reke Čemernice u selu Konjevići i okolini, od 7. marta u Čačku angažovani pripadnici jedinice 2. brigade iz Kraljeva, koji i danas rade na podizanju nivoa nasipa i zaštitnih bedema.

On je rekao da pripadnici Vojske Srbije na najkritičnijim mestima učestvuju u zaštiti lokalnog stanovništva i otklanjanju posledica poplava.

Draganić je poručio da će Vojska Srbije učiniti sve što je potrebno da se otkloni nastala šteta, osiguraju bedemi i preduprede eventualne teže posledice.

Pripadnici Vojske Srbije i danas su angažovani u ostalim mestima koja su pogođena poplavama.

Pored Čačka, oni se nalaze u Lučanima, Kraljevu, Novom Pazaru, Raškoj, Arilju, Kosjeriću, Kragujevcu i Bajinoj Bašti.

Prema zahtevu Ministarstva unutrašnjih poslova, jutros su dodatne snage Vojske Srbije upućene u Niš, Pirot, Bor i Zaječar, gde će takođe biti angažovane i mašine i motorna vozila.

Pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u opštinskim kriznim štabovima, zajedno sa kolegama iz drugih nadležnih institucija, neprekidno prate situaciju na terenu i koordiniraju angažovanje vojske, dodaje se u saopštenju.