Vesti

VOZAČI OPREZ!!!

Umeren do jak sneg pada na gotovo celokupnoj teritoriji Srbije, a očekuje se i ledena kiša koja može da stvara dodatne probleme vozačima. Više osoba je povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile kada su automobili i autobusi izleteli s puta.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša,Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva,Kosmeta, Novog Pazara, SuboticeBačke,Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca,Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i preporučuje se oprezna vožnja.

Svi putevi prvog i drugog prioriteta u Srbiji su prohodni, zimske službe uvele su 24-časovno dežurstvo i uprkos prognozi da će biti padavina od 10-20 centimetra u naredna dva dana, ne očekuju se problemi, izjavio je  pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović.

Auto-put je prohodan, rekao je Stojanović i dodao da na njemu snega ima oko pet centimetara, koji je u raskvašenom stanju, kao i u skoro celoj centralnoj i južnoj Srbiji.

Na svim putnim pravcima se posipa so zato što se, kako je naveo, zbog niskih temperatura u jutarnjim i u večernjim časovima stvara poledica.

Iz AMSS podsećaju da je za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren granični prelaz Horgoš 2 (Reske) samo za putnička vozila.