Vesti Vranje

VRANJE: MINISTARSTVO ODBRANE I JUMKO POTPISALI UGOVOR VREDAN 213 MILIONA

Kompanija Jumko i Ministarstvo odbrane potpisli su danas ugovor o saradnji vredan 213 miliona dinara, a tom činu prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Ugovor su potpisali direktor Direkcije Ministarstva odbrane za nabavku i prodaju pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor Jumka Goran Đorđević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitajući zaposlenima u Jumku 55 godina poslovanja, Gašić je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u protekle tri godine učinili značajan napor finansirajući povratak te brendirane tekstilne vranjanske fabrike na tržište.

„Zatekli smo magacine uniformi Vojske prazne što više nikada ne sme da se dogodi. Uspeli smo da, prvenstveno zadovoljavajući potrebe Vojske Srbije, vratimo „Jumko“ u život. Upravo smo sklopili ugovor vredan 213 miliona dinara, što će značajno podići proizvodnju ove fabrike u narednom periodu“, rekao je Gašić.

 

 

On je dodao da se, zahvaljujući predanom i dobrom radu „Jumka“ možemo nadati uspešnoj privatizaciji tog poznatog kolektiva, najavljujući da će Jumko početi proizvodnju letnjih vojnih pantalona, modela koji je poslednji put proizveden u sklopu uniforme M 77.