Kosovo Srbija Vesti

Vučić danas s predstavnicima Srba sa Kosova

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održaće danas sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije kako bi rešio sukob poslanika iz Pokreta socijalista i Srpske liste , kao i to što je deo njih odstupio od politike koju podržava zvanični Beograd, a do koga je, kako je ocenio, došlo zbog uplitanja stranih faktora i Albanaca, prenela je televizija Most.

„Neki ljudi su dali sebi za pravo da urade nešto što je protivno interesima Srbije. Tu je bio upleten i strani faktor i naravno Albanci, bilo je različitih stvari o kojima ne bih danas da govorim. U ponedeljak sam sazvao sastanak. To je rasplet i kraj priče“ – rekao je Vučić.

On je dodao da će posle sastanka biti jasno i „ko stoji uz politiku države Srbije i ko stoji uz politiku Vlade, a koje političke grupacije i pojedinci umesto Vlade Srbije i Vučića priznaju Isu Mustafu i drugu vladu kao svoju“.

Do sukoba u Srpskoj listi, između poslanika SNS i PS, došlo je posle smene ministra Ljubomira Marića i postavljanja Mirjane Jevtić iz Vulinove stranke na njegovo mesto.