Kosovo Vesti

Vučić ipak krenuo put srpske enklave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ipak je, uprkos tome što je vlada Kosova otkazala njegovu posetu selu Banje, jer Kfor i KPS ne mogu da mu garantuju bezbednost, krenuo put te srpske enklave, u opštini Srbica.

Foto: Tanjug

Vučić je ranije, u Zvečanu, izjavio je da će, uprkos vestima o blokadama puta, kojim danas treba da prođe ka selu Banje, pokušati durgim, okolnim putem da stigne do tog sela u srbičkoj opštini, ali je izrazio sumnju da će uspeti da stignu.

„Ali, teško da ćemo stići…Videćemo“, rekao je Vučić i zamolio srpske medije da ostanu u K. Mitrovici i ne kreću tim putem.

Prema saznanjima Tanjuga, Kfor i KPS su obavestili delegaciju predsednika da ne mogu da obezbede taj deo njegove trase, niti mogu da mu garantuju bezbednost.

Vučić je potvrdio da je jutros dobio te poruke, a podsetio je da je taj deo njegove posete KiM juče bio odobren.

Preneo je informacije koje je dobio – da je izvesni Rahim Geci pucao iz svog naoružanja, valjda, kaže, da pokaže da je mnogo jak.

„Treba da se tresem od straha, mislili su valjda da nikada neću saznati imena ljudi koji to rade. Sada su organizovali blokade bukvalno svuda i to se vidi da je organizovano pošto te vrste spontanosti kod Albanaca nema, nije je nikada ni bilo“, rekao je.

Znamo, kaže, i ko su lica koja učestvuju i ko su pravi organizatori, ali to pokazuje nešto drugo:

„Pokazuje nemoć i da nisu u stanju da čuju čak ni popruke mira, i da razumeju da neko želi da preokrene bududćnost“, ocenio je Vučić.

„Ostanite ovde, a mi ćemo da probamo..Ako uspemo, uspemo, ako ne, vratićemo se i videćemo kako i šta dalje… Osim ako u međuvremenu i te druge puteve ne zauzmu“, rekao je Vučić.

Izvor/Foto: Tanjug