Kosovo Politika Srbija Vesti

Vučić izjavio da ima saznanja da će kosovska vojska biti formirana 28. novembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ima saznanja da će kosovska vojska biti formirana 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

„Albanci na KiM imaju nameru da Dan zastave Albanaca, a imaju svi jednu zastavu, proslave i obeleže stvaranjem Vojske Kosova suprotno i njihovom Ustavu i svim međunarodnim sporazumima, i Rezolucije 1244, i kumanovskog sporazuma, i Brisleskog sporazuma i dogovora briselskog koji imamo sa NATO“, rekao je Vučić na pres konferenciji posle sednice Vlade Srbije sa Srbima sa KiM, javlja Tanjug.

Predsednik je rekao i da Albanci u Prištini hoće i da ograniče delokrug rada svoje delegacije za dijalog u Briselu, pa se, ocenio je, postavlja pitanje koji je smisao dijaloga.

Kako je rekao, Albanci su potpuno ujedinjeni, partije im se ujedinjuju, i apelovao na jedinstvo naroda kod nas.

Naglasio je da ne traži da se kod nas političke partije ujedinjuju, niti je to potrebno, niti želi da se „oni koji su najgori“ u ovoj zemlji ujedinjuju sa SNS, ali da je potrebno jedinstvo naroda.

Vučić je juče izrazio zabrinutost namerama Prištine da formira tzv. vojsku Kosova i naglasio da će to dovesti do destabilizacije regiona.

 

Izvor/Foto:Tanjug