Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Srbija Vesti

Vučić: Na izborima u najubedljiviju pobedu za Srbiju

Predaja nije opcija, nema nazad i nema povlačenja ni pred kim, a pogotovo ne pred onima koji su nam zemlju uništili i urušili, poručio je članovima i simpatizerima Srpske napredne stranke na proslavi 13. godišnjice stranke, predsednik Republike Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vučić se na početku obraćanja okupljenima u Štark areni zahvalio što su tu, a posebno onima koji su ostali ispred hale ili u autobusima, kojih je, kako je rekao, oko 25.000, uz izvinjenje što, iako su želeli da budu u Areni, nije bilo dovoljno mesta.

„Neki su pretili blokadama puteva, govorili kako će da urade nešto što niko nije decenijama, ako je ikada i uradio, a to je da nekome zabrane kretanje, da zabrane slobodu. Ali, oni nisu znali da su Srbi inadžije i najtvrdokorniji kada neko pokušava da im brani slobodu. Zato ste vi danas ovde došli, u inat onima koji nisu hteli da ovde budete“, rekao je Vučić.

Dodao je da im je svima zahvalan, jer su danas, kako je rekao, svi zajedno pokazali u čemu se razlikuju – kako izgleda pristojna Srbija i dok ste vi dolazili mirno, autobusima, pa onda pešice, trotoarom, stajući na crveno svetlo na semaforu, neki drugi, kojih je bilo mnogostruko manje, kako je rekao, želeli su nekome da naškode.

„Hvala svima. Zbog jedne rečenice se ponosim vama, saborci i prijatelji – da predaja nije opcija. Nema nazad, nema povlačenja ni pred kim, a pogotovo ne pred onima koji su nam zemlju uništili i urušili. Samo napred, u budućnost za našu decu“, poručio je Vučić.

Vučić je poručio da budućnost Srpske napredne stranke i Srbije, može da bude ujedinjavanje ljudi, naroda jer, kako je rekao suviše smo mali da bismo imali pravo na unutrašnje sukobe.

„Važno je da pokazujemo odgovornost i ozbiljnost, da ne pokazujemo mržnju. Dobio sam danas poruke gde mi kažu – “pusti nas da se obračunamo sa ovima što misle da mogu da rade sve“, a rekao sam i na skupštini stranke da su oni naša braća i prijatelji i da i o njima moramo da vodimo računa, ako oni ne razumeju šta znači briga za Srbiju“, rekao je Vučić.

Takođe je istakao da smo brojčano mali narod i da nemamo pravo na sukobe i da će Srpska napredna stranka, iako te sukobe drugi izazivaju, ujedinjavati ljude i narod, sve pristojene i normalne ljude.

„To jedino može da bude budućnost i ove stranke i zemlje i hvala vam što predstavljate pristojnu Srbiju koja ume da trpi i kada je mnogo jača jer zna da je važno da budemo ujedinjeni“, poručio je Vučić.