Vesti

VUČIĆ: "NE IDEM NA UTAKMICU ZBOG POLITIZACIJE SPORTA"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne prisustvuje fudbalskoj utakmici Albanija-Srbija, u Elbasanu, zbog politizacije tog sportskog događaja, a od albanskih vlasti je zatražio da svim građanima Srbije obezbede punu sigurnost pre, tokom i posle meča.

„Zbog nesvakidašnje politizacije jednog sportskog događaja, posle više telefonskih razgovora sa premijerom Albanije Edijem Ramom, doneo sam odluku da ne putujem u Elbasan, kako bi glavni akteri fudbalske utakmice bili sportisti“, kaže Vučić u pismu javnosti, povodom večerašnje utakmice.

Premijer je najoštrije osudio huliganski napad albanskih navijača na fudbalere Srbije.

„Znam dobro da je i danas lakše i popularnije podizati tenzije, jer uvek je jednostavnije izabrati liniju manjeg otpora i prikloniti se mržnji umesto racionalnom sagledavanju budućnosti. Ipak, smatram da su albanski premijer Edi Rama, kao i rukovodstvo Srbije, razmenom najboljih studenata, poslali važnu poruku ne samo našim narodima, već i celokupnom svetu, da ozbiljno i odgovorno gledamo u budućnost regiona, Srbije i Albanije“, poručio je premijer Srbije.

„Poručujem da ću ih, bez obzira na to da li će pobediti ili izgubiti, kao predsednik Vlade sacekati i poželeti im mnogo novih pobeda u budućnosti“, navodi se u pismu premijera Vučića.

 

Izvor:Tanjug