Jug Srbije Vesti Vladičin Han

Vučić obišao gradilište mosta u Grdeličkoj klisuri

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište mosta Džemen Do u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo brzinom radova u odnosu na raniji period, istakavši da će Grdelička klisura biti premoštena nakon 140 godina. U građevinskom smislu u istom roku biće gotov i istočni krak, na kojem ima poteškoća oko obilaznice kod Dimitrovgrada ali to nije vitalni prioritetni problem, već je problem na deonici Bancarevo–Crvena Reka, preko Sićevačke klisure, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, završetak autoputa približiće Vlasinsko jezeru za sat vremena Beogradu i Novom Sadu, a biće značajan i za dovođenje investitora.

Most Džemen Do nalazi se na deonici tunel Manajle – Vladičin Han, dugoj 6,1 kilometar, koja se finansira iz kredita Svetske banke, dok radove izvodi španski konzorcijum „Azvi–Rubau“.

Vučić je podsetio na to da se na pomenutoj deonici nalazi ukupno sedam mostova, a jedan od njih je i Džemen Do, koji je dug približno 500 metara.

(ICJ)