Vesti

Vučić obišao obnovljeno porodilište u Aleksincu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je  porodilište Opšte bolnice u Aleksincu, čiju je rekonstrukciju finansirala Fondacija „Dragica Nikolić“.

Najveći problem imamo sa brojem rođene dece. Srbija i mi, kao narod, nećemo moći da opstanemo ukoliko građani ne promene svest o tome „, poručio je predsednik Vučić nakon otvaranja rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu, i naglasio da će država i Vlada Srbije nastaviti da rade na podsticajnim merama za podizanje nataliteta.

„Imaćemo najmodernije bolnice, predivno urađene zidove, lepe krevete, sve što treba da se uradi i uredi, ali nije broj dece direktno proporcionalan razvoju ekonomije, napretku životnog standarda. Naprotiv, neretko je to obrnuto proporcionalno. Zato i apelujem na svest ljudi“, rekao je predsednik Vučić i istakao da Srbi treba da razumeju da nestajemo kao nacija. On je dodao da smatra da je na roditeljima odluka, i poručio mladim ljudima da razmisle šta ostavljaju iza sebe Srbiji.

Predsednik Vučić je čestitao Aleksinčanima na obnovljenom porodilištu, u kojem se danas rodilo jedno dete, a svim građanima poručio da će se finansijskim merama nastojati da imaju mogućnost da izdržavaju decu. On je zahvalio Dragici Nikolić, jer je njena Fondacija omogućila rekonstrukciju porodilišta.