Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Vučić obišao rekonstruisani Dom zdravlja u Medveđi

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisani Dom zdravlja u Medveđi, u koji je uloženo 41 milion dinara.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je opštinu Medveđa, tačnije rokonstruisani Dom zdravlja u ovoj opštini. Predsednika je dočekao veliki broj građana a najveću pažnju privukla su deca iz KUD-a „Razigrano kolo Vez“ koja su predsednika dočekala u srpskoj narodnoj nošnji.

„Arsić disciplinovano drži budžet“, kazao  je Vučić, tokom obraćanja u Medveđi građanima. Građane je pozvao da sva dokumenta i pisma koja su poneli sa sobom, a koja žele da mu predaju, daju njegovim saradnicima, te naglasio da će ih pročitati i odgovoriti na sva pitanja. Ponovio je, povodom izjava iz Prištine, da je ta opština bila i ostala u Srbiji i da o tome, niti bilo čemu drugom nema nikakvih razgovora, te da aplauze ne želi za tako nešto što se podrazumeva, već za škole, bolnice, puteve. U puteve, kako je naglasio, država će da ulaže sve više.

U rekonstrukciju Doma zdravlja u Medveđi Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije uložila je 41 milion dinara. Dom zdravlja u Medveđi zapošljava 62 radnika, od čega 48 medincinskih, a zbirnjava 7.242 korisnika.

 

Radovi su podrazumevali zamenu podova i dotrajale stolarije, sanaciju dela krova, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, zamenu elektroinstalacija i zamenu grejanja sa lož ulja na pelet u cilju energetske efikasnosti.

Nakon obraćanja građanima opštine Medveđa i obilaska rekonstruisanog Doma zdravlja, Vučić je kazao da će još jednom u toku ove godine posetiti ovu opštinu.

 

(Kraj)