COVID-19 Srbija Vesti

Vučić: Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi

Povodom saznanja da se očekuje jak udar korona virusa na Srbiju predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras građanima Srbije rekavši da se od sutra ujutru u 8 sati zatvaraju svi granični prelazi.

„Nama je od uvođenja vanrednog stanja ušlo 71.180 naših državljana uglavnom sa područja, Nemačke, Italije, Francuske, mnogi od njih su pokazali veliku odgovornost, ali ima i katasfrofalnih izuzetaka. Mi imamo savremene mere kojima pratimo kretanje brojeva iz inostranstva. Ako u nekim mestima budete videli veći broj policajaca, nemojte da se iznenadite. Našli smo načine da pratimo kao i kako kršii pravila koja je država propisala. Ovo sve radimo da bismo sačuvali zdravlje ljudi i zato moramo sedam sledećih dana da budemo najpažljiviji, da nam se ne bi dogodilo kao u nekim drugim zemljama“ – kazao je Vučić.

VUČIĆ: POLICIJSKI ČAS ĆE BITI PROŠIREN, DO VIKENDA OBAVEŠTENJE

„Od sutra u 12 sati se potpuno ukida međugradski železnički i autobuski saobraćaj. Poslednji polasci moraju da budu sutra do 12. U narednim danima ćemo doneti i dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja, dakle neće biti samo od 20 do 5 sati, a o tome ćemo vas obavestiti do vikenda. Gledaćemo da izolacije bude sve više, jer ovih dana zabrana kretanja penzionera je spasla hiljade života“ rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će u toku sledeće nedelje cela Srbija imati maske, do utorka uveče biće 10 miliona maski. „Više tekstilnih fabrika su počeli izradu maski, posebno Jumko. U međuvremenu ćemo ostatak zemlje snabdeti maskama“.

Vučić je ovom prilikom demantovao priče o nestašici goriva, i kazao da će ti ljudi, koji su izmislili takvu priču, ići u zatvor.

NIS je danas podneo zahtev za izvoz, i to će biti dozvoljeno jer benzina ima dovoljno.

„Molim ljude da budu veoma disciplinovani i da razumeju da sve što radimo, radimo zbog njih. Pokušavamo da izbegnemo scenario kao u Italiji, za to molim penzionere, ne izlazite iz kuće i ne ljutite se na policajce. Nemojte da mislite da nećete dobiti virus ako se dobro osećate. Dragi naši roditelji, ovo radimo zato što vas beskrajno volimo. Povedite računa o sebi, ali ne samo o sebi. Molim i naše ljude iz inostranstva da budu disciplonovani. Očekujte da će narednih dana doći do skraćenja vremena zabrane kretanja“, rekao je Vučić.

 

Info centar juga