Kosovo Vesti

Vučić posetio gazdinstvo porodice Kovačević u Ibarskom Postenju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je selo Ibarsko Postenje u blizini Leška na Kosovu i Metohiji, i posetio gazdinstvo porodice Kovačević.
Vučića su ispred ribnjaka, koji pripada Kovačevićima, sačekali domaćini Milutin i Ivan Kovačević, ali i brojni meštani sela koji su držeći zastave Srbije aplauzom pozdravili predsednika Srbije.

Vučić im je rekao da im je doneo poklon i da se nada da im nisu unapred otkrili iz Kancelarije za KiM o čemu je reč, a reč je o traktoru, koji, kaže, stiže za 15-tak dana.

Obilasku gazdinstva prisustvuju i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i direktor BIA Bratislav Gašić.

Kod Kovačevića su došle i komšije i meštani sela, ali i iz susednog, bošnjačkog Rvatcka, svi manje – više poljoprivrednici.

U samom mestu Lešak Vučić će posetiti i Poljoprivrednu školu, a reč je o najstarijoj obrazovnoj instituciji te struke, koja je pre 19 godina izmeštena iz Prištine, a useljena pre dve godine u novo zdanje koje odgovara potrebama škole.

Izvor/Foto: Tanjug