Vesti

Vučić: Poslanici opozicije napravili cirkus u parlamentu i naneli ogromnu štetu Srbiji

U Skupštini Srbije danas je došlo do incidenta kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje Aleksandra Vučića i potom se zaleteli kako bi fizički napali predsednika Srbije, prenosi Politika.

Printskrin

Opozicija je incident napravila u trenutku dok je predsednik Srbije čitao imena „heroja sa Kosova“, prenose beogradski mediji. Oni su tokom obraćanja predsednika Vučića ustali sa svojih mesta i razvili transparente „Ne kapitulaciji“, „Ne ultimatumu“, a pojedini su u rukama držali Poslovnik parlamenta.

Skandirali su „ne damo Kosovo“ i upućivali predsedniku Srbije poruke da treba da podnese ostavku. U jednom trenutku opozicioni poslanici krenuli su prema mestu gde Vučić sedi, a u tome su ih sprečili poslanici vladajuće koalicije. Situacija je bila na ivici fizičkog sukoba.

Vučić je sve vreme odgovarao predstavnicima opozicije, poručivši im da su oni „prodali“ Kosovo, a da ga aktuelna vlast „vraća“.

Predsednik Srbije je dodao da su poslanici opozicije „napravili cirkus“ danas u parlamentu i naneli ogromnu štetu Srbiji.

„Odbranićemo i Kosovo i Srbiju od vas“, poručio je Vučić poslanicima opzicije.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili „Izdaja”, a zatim su krenuli ka predsedniku želeći da se obračunaju sa njim. Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i obezbeđenja kako bi zaštitili predsednika Srbije.

 

Izvor:Politika, Tanjug