Srbija Vesti

Vučić pozvao nemačke kompanije da investiraju u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa rukovodiocima i vlasnikom nemačke kompanije “Vorwerk” pozvao je tu i druge nemačke kompanije da investiraju u Srbiji, jer će ponuditi dobre uslove za proizvodnju.

„Srbija je najbolja zemlja u jugoistočnoj Evropi za kompanije koje su izvozno orijentisane“, istakao je Vučić i dodao da će gradovi za koje su ovi nemački investitori najviše zainteresovani, Loznica ili Kraljevo, ponuditi dobre uslove za proizvodnju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman na sastanku je rekao da nemačke kompanije, koje posluju u Srbiji, imaju pozitivna iskustva.  On je istakao da postoji veliko interesovanje nemačkih privrednika za investiranje u Srbiji, zbog stabilnog poslovnog ambijenta i efikasnog sprovođenja ekonomskih reformi.

„Vorwerk“, porodična firma osnovana 1827. godine u nemačkoj oblasti Severna Rajna – Vestfalija, razmatra trenutne mogućnosti grinfild investicija u Srbiji, gde planira proizvodnju delova za nemačku auto-industriju, navodi se u saopštenju.

 

Izvor/Foto: TvMost