Vesti

Vučić: „Radite kao do sada i niko vas neće pobediti“

„Poštujte prošlost, ali tražite budućnost, budite dostojni onoga što smo uradili u poslednjih devet godina i niko vas u skoroj budućnosti neće pobediti“, poručio je  predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na obeležavanju devete godišnjice stranke, pod vedrim nebom, na stadionu Tašmajdan.


„Srbija je danas zemlja na evropskom putu. Srbija ima svoje ime i prezime, ima svoje ja, Srbija sme i da zagrmi i kada tiho govori, Srbija se danas čuje onako kako se nije čula u poslednjih 20 ili 30 godina“, rekao je Vučić pred prepunim tašmajdanskim stadionom, „podvlačeći crtu“ i učinak stranke od njenog osnivanja.

„Čuvajte dragi moji naprednjaci i brinite o budućnosti Srbije, čuvajte mir i stabilnosti, čuvajte ono što vam u ovom trenutku ne izgleda najpreče, a to je prilika da sa svima u komšiluku razgovaramo, a ne da se sukobljavamo“, rekao je.

„Svi oni sa kojima pregovaramo“, ponavlja Vučić, „moraju da znaju da to nije rezultat naše slabosti, već naše želje da živimo u miru, da bi nam deca tako živela, i da bi nam svima bilo mnogo bolje, samo nemojte da pomislite da to radimo što smo mnogo slabi“.

„Budite dostojni svega onoga što ste uradili prethodnih devet godina, u teškom vremenu, verujte, radite, menjajte se, učite, budite bolji svakog dana. Sanjajte svoje snove o jakoj i uspešnoj Srbiji i radite još više da ih ostvarite“, rekao je lider naprednjaka.

On je istakao da je stranka, na devetu godišnjicu postojanja, jača i da je dosegla istorijski maksimum u istraživanju javnog mnjenja, koji je bilo koja stranka imala od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji, poručivši da treba članovi da rade naporno i dalje za dobrobit zemlje.

Rekao je da ne prenosi rezultate istraživanja javnog mnjenja da bi se članovi ulenjili, već da se dalje bore za našu zemlju još snažnije, jače, brže i bolje, nego što su činili do sada.

Kazao je da je dolazeći na skup prebirao po glavi momente s početka stranke i da se setio Brane Crnčevića, koji je jednako značajan za stranku kao Tomislav Nikolić, a koji je kazao da svi mi dugujemo deci, da budemo potomci, da bi bili preci.

„Sve je u tim rečima, naša politika i način kojim želimo da se bavimo zemljom. Brana je verovao u veliku prošlost i dužnost nam je da budemo dosledni, kako bi sami mogli da budemo velika prošlost. Verovao je u dug prema deci, čiji preci treba da postanemo“, rekao je on.
U SNS ima, istakao je, mnogo divnih ljudi, koji tek treba da se pokažu u budućnosti i nastave i naprave veliki posao i najbolje stvari urade za našu zemlju.

„Sve što radimo – radimo da ostavimo puteve, pruge, fabrike, investicije, puniju kasu…“, dodao je.

Pozdravio je koalicione partnere, koji su, kaže, prihvatili teret prokazanih i progonjenih.

„Poštujte prošlost, ali tražite budućnost i niko vas, sasvim sigurno, skoro neće pobediti. Radite više i pobeđivaćete još ubedljivije“, poručio je na kraju obraćanja Vučić.