Politika Srbija Vesti

Vučić: Skupština stranke pomerena za 20 dana

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da za 20 dana pomeri održavanje Skupštine stranke, saopštio je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne starnke.

Skupština stranke, umesto između 21. i 24. oktobra, biće održana od 11. do 14. novembra.

Kao razloge za odlaganje, naveo je loše brojeve zbog korona virusa i želje stranke da ne ugrozi zdravlje bilo koga, jer, kako je rekao, veruju da će u roku od pet nedelja od danas, epidemiološka situacija biti povoljnija.

Takođe, Vučić je istakao da u Srpskoj naprednoj stranci žele dodatno da rade na programskim dokumentima, jer su uvereni da će Srpska napredna stranka u budućnosti imati najveću ulogu u oblikovanju života građana i zemlje.

„Želimo da pred građane izađemo ne sa demagoškim floskulama, već sa programom i planom do 2030. godine, vrednostima i principima za koje se zalažemo“, rekao je Vučić.

Dodao je da će Srpska napredna stranka u međuvremenu obeležiti i godišnjicu od osnivanja i stranačku slavu, ali da su u želji da zaštite ljude pomerili skupštinu.

Vučić je rekao i da će Skupština Srpske napredne stranke trajati četiri dana, od 11. do 14. novembra, a 13. novembra biće donošene odluke.

„Imamo 4.000 delegata koji će odlučivati o najvažnijim stranačkim funkcijama. To će biti u Hali sportova, ali ćemo zatim imati veliki skup koji će značiti i početak primene novog plana i programa, ali i predstavljanje novih ljudi, u Areni, verovatno istog dana“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug