Vesti

Vučić: "Sledeće godine još više kilometara autoputeva"

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče put Aranđelovac–Krćevac, prvu deonicu koja je obnovljena u okviru projekta rehabilitacije oko 1.100 kilometara puteva u Srbiji, čija je ukupna vrednost približno 400 miliona evra.

Vučić se tom prilikom, u društvu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i novinara, provozao tim putem, koji je dug 8,7 kilometara.

Deonica Aranđelovac–Krćevac finansirana je iz zajma Svetske banke i Evropske investicione banke (EIB), a ukupna vrednost tog projekta iznosi 429 miliona dinara.

Radovi, koje su izveli Srbija autoput i Preduzeće za puteve (PZP) Kragujevac, počeli su krajem juna, a rok za završetak je bio do kraja godine.

U planu je da u tom delu Srbije budu obnovljeni i putevi Topola–Rudnik i Topola–Kragujevac.

Projekat obnove 1.100 kilometara puteva, vredan 400 miliona evra, trajaće tri godine, a finansiraju ga Svetska banka sa 100 miliona dolara, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i EIB sa po 100 miliona evra, dok će preostali iznos obezbediti država.

Vučić je, u razgovoru sa građanima Aranđelovca, poručio da je ova godina bila prelomna za Srbiju, uz obećanje da će se u narednim godinama kvalitetnije živeti, uz još bolje ekonomske rezultate, kao i da će se povećavati plate i penzije.

On je, navodeći da je Vlada udarila temelje modernoj Srbiji, istakao da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara autoputeva.

Prema njegovim rečima, za dve godine će biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

Srbija je nezavisna i suverena zemlja, sa ponosnim narodom i takvu politiku će i ubuduće voditi, naglasio je premijer.