Kosovo Vesti

Vučić: Srbi južno od Ibra nemaju nikakvih razloga za zabrinutost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbi sa Kosova i Metohije koji žive južno od Ibra nemaju nikakvih razloga za zabrinutost i dodao da će, u slučaju da se pojavi spremnost da svi čuju njegove predloge o rešenju kosovskog problema, „svaki Srbin imati mnogo više prava i neuporedivo lakši i bolji život nego danas“.

Odgovarajući na pitanja novinara ispred brane na jezeru Gazivode, Vučić je kazao da je položaj Srba koji žive južno od Ibra „izuzetno težak“ ma koliko Srbija ulagala u te sredine, jer oni, kako je rekao, moraju da se snalaze svakog dana i da svojoj deci obezbede normalan život.

„Srbi južno od Ibra nemaju nikakvog razloga za zabrinutost jer nismo blizu dogovora, nemamo podršku medjunarodne zajendice, posebno najmoćnije evropske sile. Svako od tih naših Srba ili njih 95 odsto već ima i kosovsko državljanstvo ali nam ne pada na pamet da oni treba da ostanu bez našeg državljanstva. Ako bi svi odjednom rekli da čekaju moje predloge za rešenje spora Srba i Albanaca, svaki Srbin imaće mnogo više prava i neuporedivo lakši i bolji život nego danas“, dodao je Vučić,

Izvor: Agencije