Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Vučić u Lebanu obišao radove na proširenju vrtića

Predsednik Aleksandar Vučić obišao radove na proširenju kapaciteta vrtića „Dečja radost“ u Lebanu, gde je poručio da će se u narednom periodu više ulagati u obnovu i rekonstrukciju javnih objekata na teritoriji opštine Lebane. 

Predsednik je napomenuo da je zadovoljan što je u Lebanu otvorio prvu fabriku vunice, Lebanteks, 2017. godine, koja zapošljava 157 ljudi. „Na putu smo da dovedemo i drugu. Uradili smo dosta, ali trebalo bi još, da bi ljudi čvrsto verovali i znali da njihova deca imaju budućnost“, rekao je predsednik.

„Ako dovedemo još jednog investitora, mnogo smo uradili za ovaj lepi grad“, rekao je Vučić mnogobrojnim okupljenim građanima, koji su ga dočekali, noseći zastave i transparente „Dobrodošao, predsedniče“.

Vučić je rekao da će se graditi put dug pet kilometara ka Medveđi, put dužine sedam kilometara ka Bojniku, ali i devet kilometara puta prema selu Slišani. Kazao je da će u te puteve biti uloženo oko četiri miliona evra, kao i da će se u turistički razvoj Caričinog grada uložiti još tri do četiri miliona evra. Kaže da država sve to može da uradi zahvaljujući podršci građana borbi za vođenje odgovorne politike.

„Možete da očekujte veće plate i penzije i tako ćemo i nastaviti u narednom periodu, ali mi to ne možemo da uradimo bez vas. Zahvalan sam vam za ogromnoj podršci. Za one koji su zabrinuti za Jablanički okrug želim da kažem – ovo je uvek bila Srbija i biće i ostaće Srbija. Naše je samo da gledamo kako ekonomski da napredujemo i iz godine u godinu ćete biti zadovoljniji“, poručio je Vučić dodajući da će građani videti ozbiljan napredak u svim sferama društvenog života.

Najavio je da će pre kraja ove godine ili početkom sledeće godine doći ponovo u Lebane da vidi šta je sve urađeno od onog što je dogovoreno. Predsednik je zatim obišao vrtić, koji pohađa 140 dece, a nakon radova koji su u toku, obdanište će dobiti prostor za još 80-oro dece koja su na listi čekanja. Zaposlenima u vrtiću, predsednik je najavio veća primanja.

„Probaćemo možda da plate prebacimo na državu, jer ima više para od lokalne samouprave“, rekao je Vučić.

Direktorka Nevena Zdravković informisala je predsednika o radovima i listi čekanja. Ona je navela da će obdanište dobiti i salu za fizičko. Radovi koji koštaju 19 miliona dinara, bi trebalo da budu gotovi u aprilu. Nakon toga, u junu počinje adaptacija i sanacija zgrade koja je izgrađena 1977. godine, posle poplava.

FOTO GALERIJA:

   

   

   

   

   

   

   

(Kraj)