Politika Srbija Vesti

Vučić: U oktobru o predsedniku stranke

Vučić je rekao da će Srpska napredna stranka u oktobru odlučivati o tome ko će biti kandidat za predsednika stranke pošto sagleda sve i oceni ko može na najbolji način da pobedi one protivkandidate koji bi, kako je rekao, prema njihovom mišljenju, radili manje u interesu zemlje.

„Mene interesuje kako će Srbija da izgleda i ko će Srbiju da vodi, a ne da li sam ja u tome“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li razmišlja o tome da neko drugi bude kandidat za predsednika stranke.

Vučić je rekao da ne želi bilo koga da zavarava niti da daje lažna obećanja i navodi da o tome nisu raspravljali.

Rekao je da je otvoren da čuje svaki predlog i da će se to analizirati i kroz kokus grupe i istraživanja i doneti najbolje rešenje.

Napominje da njega najviše interesuje i da dobro zna šta su sve do sada uradili.

Rekao je da je posebno ponosan na spomenike Stefanu Nemanji i Caru Lazaru, i da zna da se mnogi zbog toga „dure“, kao i zbog jačanja srpske vojske.

Poručuje onima koji brinu o tome s kim ćemo da držimo vojne vežbe da se bave strankom koju vode, jer svi, kako navodi, koji imaju stranke od nula do dva posto, najviše mrze one imaju po 20, 30, 50, 60 posto.

Govoreći o ekološkim pokretima Vučić je rekao da će ih biti sve više i da će sve više stranci da plaćaju različite pokrete, i navodi da je 90 odsto tih pokreta plaćeno spolja.

Vučić je rekao i da ljudi treba da se zapitaju zašto jedna austrijska agencija plaća jednom stručnjaku da nam „soli pamet“ o hidrocentralama, a u Austriji ih ima hiljade, a u Srbiji nema ni sto.

„Oni hoće da mi nemamo struju“, ukazao je Vučić, i upitao šta će biti kada za pet godina ne budemo imali struju.

Na pitanje o Rio Tintu i tvrdnji članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavete Vasilić da Rio Tinto nije kapitalni već koruptivni projekat, Vučić je rekao da ona polazi od sebe.

„To je prirodni mehanizam, prva reakcija. Nije ona slučajno optuživana za koruptivne poslove“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ne razumeju da neko ima snove i vidi Srbiju drugačije, ne znaju koliko milijardi će doneti i šta bi značilo za Jadar i Rađevinu.

„Oni samo misle šta mogu da strpaju u džep. Napadaju mi decu, brata, prave falsifikate, a ne možete da dokažete“, rekao je Vučić, ukazujući da za razliku od njih on snove pretvara u realnost.

Vučić poručuje da Srbija više ne propada, nego napreduje i da on nije bogatiji nego pre devet godina, jer ga to ne interesuje.

„Moj san je šta će neko da kaže o nama“, zaključio je i ukazao da kad god su dolazili ispred Predsedništva nije bežao, jer nema čega da se stidi, nije ništa ukrao niti je Srbe isporučivao u kesama.

„Srbija je tri puta jača. Time se ponosim. Nikada neću da ih se plašim. Grobovi moji boriće se protiv onih koji su ovu zemlju uništili i opljačkali“, rekao je Vučić i poručio da će ih teško pobediti, ali da će se boriti.

Izvor: Tanjug/TV Pink