COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Vučić: Vanredno stanje biće ukinuto sledeće nedelje, na Đurđevdan

Aleksandar Vučić, gostujući večeras na televiziji Pink, je  saopštio da  će vanredno stanje biti ukinuto u toku sledeće nedelje, na Đurđevdan.

Sledeće sedmice će Vlada da se sastane. Trebalo bi da vanredno stanje ukinemo u sredu, što bi značilo da policijski čas nemamo od četvrtka – saopštio je najnovije vesti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

View this post on Instagram

"Snagu ne dobijate iz pobeda. Snaga se dobija iz borbe i kada je teško da se ne predajete, mislim da smo upravo to radili u prethodnom periodu. Opredeli smo se za zaštitu života. Trudili smo se da pronađemo kompromisno rešenje i u tome smo uspeli. Mere smo doneli u skladu sa onim što nam je struka rekla. Znam da je svima teško palo, ali to je bio jedini način da sačuvamo naše roditelje, naše ljude. Kada vodite državu morate odgovorno da se ponašate. Gledali smo da pomognemo i da obezbedimo dovoljno respiratora, medicinske opreme i da obezbedimo da država funkcioniše. Država se pokazala veoma odgovorno, operativno i efikasno. Ponosan sam što imamo izuzetno stručne ljude. Napravili su fantastičan posao i moramo da im budemo zahvalni na tome. Sve ovo nam je donelo teške ekonomske posledice, ali Srbija će to podneti mnogo bolje od drugih". – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije #HitTvit na televiziji @pink.rs.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Sa vanrednog stanja prelazimo na vanredne mere u okviru proglašenja epidemije do posebnog značanja. Ako se aktivnost virusa bude spuštala, očekujemo da svi nastave da rade kao što su radili ranije – rekao je večeras Kon.

Info centar juga