Jug Srbije Niš Vesti

Vučić: "Veće plate za policiju od 01. januara 2017.godine"

Predsednik Vlade Republike Srbije Alksandar Vučić zahvalio se svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na požrtvovanosti i najavio da će već ove godine Vlada doneti odluku da se od 1. januara 2017. godine povećaju plate policijskim službenicima, jer oni to svojim radom zaslužuju .

Premijer Vučić i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišli su danas na platou ispred Gradske kuće u Nišu taktičko – tehnički zbor policijskih vozila i opreme Policijske uprave u Nišu.

vucic-i-policija-1
Građani su mogli da vide oklopna vozila, najmodernije automobile, motocikle i kvadaove, kao i vatrogasna vozila i čamce.

Posle sastanka sa rukovodiocima organizacionih jedinica niške policije i predstavnicima lokalne samouprave, predsednik Vlade se zahvalio svim pripadnicima srpske policije koja je uspela da u potpunosti održi javni red i mir i brine o bezbednosti građana.

„Veoma poštujemo požrtvovanost policije. Imaće punu podršku Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova za dobijanje novca za savremeniju opremu i da oni sami mogu nešto bolje da žive“, rekao je premijer.

vucic-i-policija-2
Vučić je istakao da od policijskih službenika traži da, kao i do sada, poštuju i vole svoju državu i da na častan i zakonit način obavljaju najvažnije poslove za Srbiju.

„Zahvalio bih svim pripadnicima policije i vojske na izuzetno obavljenom poslu, jer Srbija je danas jedna od najsigurnijih zemalja, ne samo u regionu, već gotovo u celoj Evropi“, istakao je predsednik Vlade.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, nakon sastanka, razgovarao je u Policijskoj upravi Niš sa građanima, koji su mu izneli probleme kako bi im eventualno pomogao u njihovom rešavanju.