Vesti

Vučić: Vlada Srbije će pomoći Ivanoviću u dokazivanju nevinosti

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da presuda Oliveru Ivanoviću, kojom je osuđen u prvostepenom postupku na devet godina zatvora, više liči na političku silu, nego na sprovođenje prava i pravde.
Vučić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije poručio da to nije pravosnažna presuda i da ima još borbe, ističući da će država učiniti sve što bude mogla da pomogne Ivanoviću i njegovoj porodici.

On je naveo da je očigledno da je neko hteo da učini ustupke albanskoj strani, smatrajući da treba da dobijaju nagrade za to što nisu ispunili nijedan deo sporazuma od 25. avgusta 2015. godine.

Premijer je, odgovarajući na pitanje koliko presuda Ivanoviću može da ugrozi nastavak dijaloga Beograda i Prištine, istakao da ne želi da izgovara teške rečenice, i da i najteže situacije moraju da se rešavaju razgovorom.

Srbija će se, kako je rekao, boriti za svoje interese, poštovanje međunarodnog i domaćeg prava, kao i da će tražiti puno ispunjenje sporazuma potpisanih sa Prištinom u Briselu.

Mislim da je to ne samo naše pravo, već i naša obaveza. Da li ćemo uspeti – neće biti lako, ali je jedini način da se izborimo za naše nacionalne i državne interese, poručio je Vučić.