Politika Vesti

Vučić zatražio od naprednjaka podršku za održavanje vanredne skupštine SNS iduće godine

Vučić je zatražio od naprednjaka podršku za održavanje vanredne skupštine SNS iduće godine, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo.

U obraćanju na obeležavanju 10 godina od osnivanja SNS, Vučić je rekao da će oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biti smenjeni na sledećoj skupštini stranke i ustupiti mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače.

Vučić je rekao da traži podršku i za dodatno podmlađivanje stranke, kako bi ljudi koji do sada nisu bili na funkcijama dobili priliku da pokažu šta znaju i da nastave u još jačem ritmu.

„Vidim da se mnogi funkcioneri ne raduju tome, i zato tražim veći aplauz“, rekao je Vučić i naveo da su se neki u SNS umorili, da neki moraju da budu i zamenjeni i da neki nisu odgovorili izazovu teškog vremena.

Vučić kaže da je spreman da pruži celog sebe i da svaki dan posveti budućnosti Srbije, ali da to traži i od članova SNS – da se bore za budućnost, da ne kukaju, da ljube stope svojih potomaka, a ne predaka, i da stvaraju nove vrednosti.

Vučić je rekao i da će naprednjaci pobeđivati svoje političke protivnike ne zato što je njihova politika, kaže, nepostojeća pa se uhvate „silovanja ili vešanja“ s vremena na vreme, već zato što SNS radi i bori se za Srbiju.

„Svaki put ste govorili kako ćete s lakoćom da počistite naprednjake i gubili ste toliko ubedljivo da niko nije tako ubedljivo gubio u savremenoj Evropi“, rekao je Vučić.