Vesti

Vulin o "Yuri" : “Smatram da u svakom preduzeću treba da postoji sindikat”

Inspekcija rada nije utvrdila da je bilo prutalnog ponašanja rukovodstva prema radnicima kompanije Jura, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vuclin je rekao da tužilaštvo sada treba da proveri da li su tačne informacije koje su se pojaviljivale u medijima tim povodom

“Postoje stvari koje nisu za inspekciju rada već za tužilaštvo. Ako govorite o metalnim štanglama i silovanju, to je za tužilštvo. Ja sam i tada pozvao i sada pozivam nadležne organe da intervenišu i da provere šta se tu dešava”, rekao je Vulin.

Upozorovši da se mora voditi računa o odgovornosti za sve izrečeno, ministar je dodao:

“Ako to nije istina, da li je onda taj neko svestan kakvu štetu nanosi poslodavcu. Ako je istina, taj neko će da ide u zatvor bez obzira ko je i odakle je”.

Ponovio je da je inspekcija rada više puta bila u toj kompaniji i da nije naišla na takve oblike brutalnog ponašanja, navodeći da država čini sve da se prava radnika poštuju.

Vulin je napomenuo da u tom preduzeću ne postoji sindikat već Savet zaposlenih.

“Smatram da u svakom preduzeću treba da postoji sindikat”, rekao je Vulin i podsetio da s druge strane niti neko može to da naredi, kao što niko ne sme ni da zabrani formiranje sindikata.