Društvo Srbija Vesti

Vulin: Svako ko dođe u Srbiju mora da zna da će biti siguran

„Ministarstvo unutrašnjih poslova se ovoga leta veoma potrudilo da Koridor 10 i svi naši putevi budu maksimalno bezbedni. Više od dva miliona stranih vozača je prošlo kroz našu zemlju od 30. maja, kada smo pokrenuli akciju „Koridor“, do danas i sa velikim ponosom mogu da kažem da se broj krivičnih dela sa četiri nije ni malo pomerio“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je danas, sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i načelnikom Uprave saobraćajne policije Nebojšom Arsovim obišao odmorište na auto-putu kod Rume na kome, između ostalih, dežura patrola policije.

Ministar Vulin je rekao da na svim odmorištima policija, u periodu od 19 do 7 časova ujutru, neprekidno dežura, a u periodima kada nema stalna dežurstva ima pojačane patrolne kontrole i obilaske ovih odmorišta i naravno svih benzinskih pumpi.

„Koridor 10 je maksimalno siguran, ne može biti nikakvih lažnih šlepova, namernog kvarenja vozila, pokušaja zloupotrebe vozača i pokušaja zloupotreba toga što ne poznaju našu zemlju ili naš jezik. Svako ko dođe na teritoriju Republike Srbije mora da zna da će biti siguran, treba da poštuje zakon, ali i da zna da je policija tu da ga štiti“, poručio je ministar policije.

infocentarjug.rs