Vesti

Vulin: "U socijalnoj zaštiti neće biti smanjivanja zaposlenih"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao je sinoć manifestaciji „Čovek godine“, na kojoj su uručena priznanja koja resorno ministarstvo dodeljuje ustanovama i izuzetnim pojedincima koji rade u sistemu socijalne zaštite.
Nagrade su dodeljene u pet kategorija: zaposlenom u centru za socijalni rad ili organu starateljstva – Zoranu Mirosavljeviću iz Beograda koji je rukovodilac Odeljenja Obrenovac u okviru Gradskog centra za socijalni rad Beograd, zaposlenom u ustanovi socijalne zaštite za smeštaj dece i mladih – Draganu Roloviću koji je direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, kao i zaposlenom u ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih lica – Vladici Stanojeviću koji je direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca.

Takođe nagrade su dodeljene i pojedincima koji su pre odlaska u penziju bili zaposleni u sistemu socijalne i porodične zaštite – Radmili Mitrović iz Negotina i hranitelju – Jeleni Ametović iz Bojnika.

Posebnu zahvalnicu Ministarstvo rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelilo je specijalisti za program zaštite dece u UNICEF-u Ketlin Brašić.

Vulin je tom prilikom poručio da Srbija treba da se ugleda na dobitnike ovih priznanja i vidi kakva bi trebalo da bude.

On je naglasio da se posao u socijalnoj zaštiti ne radi zbog novca i da ti radnici nemaju velika primanja, ali da oni mogu da kažu da su najhrabriji deo ovog društva.

Ministar za rad je zahvalio Udruženju osiguravača Srbije koje već drugu godinu podržava manifestaciju „Čovek godine“.