Leskovac Vesti

VULIN: "Vodimo računa o najugroženijima i na njih se štednja ne odnosi"

Ustanovu za stara i odrasla lica u Leskovcu, juče je posetio ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
Tom prilikom Vulin je ovoj ustanovi uručio licencu i naglasio da će ubuduće resorno ministarstvo nastojati da poboljša uslove života i smeštaja u svim domovima starih.Vlada Srbije, kako je kazao ministar Vulin je za socijalnu zaštitu najstarijih za narednu godinu izdvojila 400 miliona dinara. On je podvukao da ova kategorija zaslužuje punu brigu.

Ustanovi „Leskovac“ licenca je dodeljena na pet godina.

„Budžet za narednu godinu namenjen socijalnim davanjima iznosi 95 milijardi dinara, tako da neće biti smanjivanja u toj oblasti. Vodimo računa o najugroženijima i na njih se štednja ne odnosi“, rekao je ministar Vulin.

VULIN U LES

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović kazao je da je grad Leskovac od maja 2014. Godine započeo projekat izgradnje Dnevnog boravka za stare uz mogućnost da na ovaj način Ustanova za odrasla i stara lica pruži najstarijim sugradjanima višesatnu pomoć i brigu .Cvetanović je istakao da se Dnevni boravak prostire na površini od 120 kvadrata, za šta je iz gradske kase izdvojeno 7,5 miliona dinara, a objekat će biti završen na proleće 2016, godine.

VULIN U LES 1

Cvetanović je naglasio da je grad u proteklom periodu finasijski podržao sve projekte koji su imali za cilj poboljšanje uslova za smeštaj i da će se podrška nastaviti.

GOCA SAVIC LE

Direktorka Ustanove za odrasla i stara lica , Gordana Savić zahvalila je resornom ministarstvu i lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj podršci.

 

B. Lekić