Srbija Vesti

Vulin: Zvicer posebno kivan na predsednika Vučića, koji je poveo borbu protiv mafije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poveo rat protiv mafije, koja je u stanju da u cilju zaštite svojih kriminalnih aktivnosti učini sve da destabilizuje mnoge zemlje.

Ministar Vulin je gostujući u jutarnjem programu TV Prve, na pitanje vezano za vođu Kavačkog klana Radoja Zvicera, ukazao da je reč o kriminlacu koji raspolaže velikim sumama novca i koji je u stanju da tim novcem učini mnoga zla, a da je posebno kivan na predsednika Vučića.

„Dok predsednik Vučić nije poveo borbu protiv mafije, Zvicer je bio ugledan građanin Crne Gore, pod zaštitom crnogorskih državnih organa i uživao u svom novcu. Od kada je predsednik Vučić poveo rat protiv mafije sa neposrednim rezultatima, on je u bekstvu“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, organizovane kriminalne grupe poput Kavačkog klana ili grupe Miljkovića i Belivuka, kada su ugrožene, spremne su da utiču i na političku destabilizaciju država koje su „neposlušne“, a to čine likvidacijama najviših državnih funkcionera, korupcijom, infiltriranjem u navijačke grupe.

„Balkan je miran zato što je Srbija mirna i stabilna, ako uklonite predsednika Vučića nemate više mirnu i stabilnu Srbiju, a onda ni Balkan“, istakao je ministar Vulin.

Upitan da prokomentariše odluku suda da se osumnjičeni za nerede u Beton hali puste da se brane sa slobode, ministar Vulin je mišljenja da je tim postupkom poslata loša poruka i da je trebalo da oni ostanu u pritvoru.

„Nemamo pravo da komentarišemo sudske odluke, ali kao građanin ove zemlje mislim da nisu trebali da izađu iz pritvora, jer se time šalje loša poruka. Ne može policija da bude ta koja ih je postrojila i uhapsila i da je to jedina kazna koju su dobili“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovoj oceni, potrebno je menjati kaznenu politiku i odnos prema ljudima koji vrše nasilje.

Ministar je istakao da se Beton hala više neće ponoviti i da će policija na svaki pokušaj ponavljanja tog događaja, u skladu sa zakonom, brzo reagovati i očuvati stabilan javni red i mir.

Govoreći o akciji FBI „Trojanski štit“, ministar Vulin je istako dobru saradnju srpske policije sa FBI i drugim svetskim partnerima, i da je upravo hapšenje organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni Dario Đorđević urađena po osnovu bilateralne saradnje MUP Austrije i Srbije.

Prema njegovim rečima, Đorđević je učestvovao u pripremama više likvidacija i njegov klan bavio se trgovinom narkoticima.

„Reč je o bandi koja radi za onoga ko im više plati i za novac su bili spremni da urade i radili su sve. Ovo je bila ozbiljna organizovana kriminalna grupa, koja ima puno krvi i droge na rukama i jako je dobra vest da više nisu na ulicama našeg grada“, naveo je ministar Vulin.

infocentarjug.rs