Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Za adaptaciju zgrade Mesne zajednice Veljko Vlahović izdvojeno 1,4 miliona dinara

Današnja konferencija za novinare održana je u zgradi Mesne zajednice Veljko Vlahović u Leskovcu a povodom rekonstrukcije iste u kojoj je uloženo 1,4 miliona dinara. Prisutnima su se ispred MZ obratili Sonja Cenić, prosvetni radnik i lekar Stefan Stevanović.

Cenićeva je prisutnima kazala da je ovo samo jedna u nizu investicija lokalne samouprave  i potsetila da su u ovom delu grada rekonstruisane ulice poput Sime Bunić, Svetislava Stoiljkovića Ludajke, Pustorečka, Jablanička, Dunavska i Sinđelićeva, rekonstruisana je i vodovodna mreža u ulicama: Ljutice Bogdana, Vase Pelagića i Veternički trg. Potom je uređen mobilijar u naselju Dubočica i ulici Đure Salaja.

„Ovo je samo deo postignutog jer lokalna samouprava svakodnevno radi na unapređenju života svih naših sugrađana u svim delovima grada. S obzirom na to da sam prosvetni radnik i da ću uskoro postati mama sa posebnim zadovoljstvom ističem da je ove godine završena i energetska sanacija Osnovne škole „Vasa Pelagić“ u koju je uloženo 218.000 evra, pa će sada naša deca pohađati nastavu u lepšim i prijatnijim učionicama“ – rekla je Cenićeva.

Kako je istakao dr Stefan Stevanović u ovoj mesnoj zajednici vlada zajedništvo i solidarnost što se videlo i u vreme pandemije virusa korona pre svega brzom i efikasnom podelom paketa pomoći za naše najstarije sugrađane.

„Svake godine organizujemo besplatne izlete za penzionere, starija lica i socijalno ugrožene, besplatne lekarske preglede, radionice, podelu paketića za mališane, ali i pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama. Sada kada smo dobili modernu zgradu mesne zajednice siguran sam da će u ovakvim uslovima naše jedinstvo i humanost još više doći do izražaja. Osmislićemo još mnogo zanimljivih, humanitarnih aktivnosti koje će unaprediti svakodnevni život u našoj društvenoj zajednici“- kazao je doktor Stevanović.

Aleksandar Grujić prvi predsednik Mesne zajednice Veljko Vlahović je kazao da mu je drago što se radi rekonstrukcija zgrade i naglasio da je većina članova koji žive tamo humana.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović rekao je prisutnima da je zgrada Mesne zajednice napravljena 1927. godine a da je tek nakon ove adaptacije zasijala punim sjajem.

„Grad Leskovac je u adaptaciju ove zgrade uložio 1,4 miliona dinara. Ovo je još jedan pokazatelj da ujedinjeni možemo da izgradimo što veći broj mesnih zajednica. Ove godine je isplanirana suma od preko 42 miliona dinara za funkcionisanje i uređenje mesnih zajednica. Vodimo računa o mladima i starima i drago mi je kada čujem naše sugrađane poput gospodina Aleksandra koji se seća lepe prošlosti i sada vidi dobru budućnost našeg grada“ – rekao je Cvetanović.

Što se tiče ulaganja u adaptacije mesnih zajednica Cvetanović je danas izneo podatke koliko je ko od njegovih prethodnika izdvajao novčana sredstva za ovu namenu.

„Ovakvi objekti bili su apsolutno zapostavljeni, računi za struju nikada nisu plaćani kao ni komunalni računi. Primera radi profesor doktor Dragoljub Živković, kao predsednik opštine za funkcionisanje mesnih zajednica, u vremenu kada je bio predsednik opštine, izdvojio je 1,8 miliona dinara. Gojko Veličković izdvojio je 7,8 miliona dinara, Vladan Marinković u mesne zajednice je uložio 10,5 miliona dinara, u vreme mandata Slobodana Kocića izdvojeno je 6,8 miliona dinara a u vreme mog mandata sa mojim saradnicima do sada je uloženo 246,8  miliona dinara“ – kazao je Cvetanović

Info centar juga