COVID-19 Srbija Vesti

Za dva dana u Srbiju ušlo 45.000 ljudi iz inostranstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da se od sutra uvodi zabrana kretanja od 20 sati do 5 časova ujutro svim licima, bilo kojeg starosnog doba.

Od sutra u 20 sati, do 5 sati ujutro, svakoga dana uvodi se zabrana kretanja svim licima bilo kojeg starosnog doba. Niko ne može da bude na ulici sem nadležnih organa, ali ne nadležnih, već onih koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni. Ovo uvodimo da bismo sprečili dalje širenje virusa„, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić dodajući da će se tehničke stvari rada u trećoj smeni rešavati u hodu kroz dogovor i dozvole poslodavaca.

Predsednik Vučić izjavio je da su nužne oštre kazne za nepoštovanje mera koje država donosi, uključujući kršenje propisane samoizolacije.

On je naveo da je u poslednjih dan i po – dva, u Srbiju, i pored svih molbi našim građanima iz inostranstva da ne dolaze, ušlo 35.836 ljudi, odnosno 45.000 u dva dana.

Cilj nam je i to ćemo uraditi u narednim danima da potpuno ukinemo gradski i međugradski saobraćaj, rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će vojska pod kontrolu staviti sve granične prelaze, svih 17 migrantskih centara u zemlji, kao i sve bolnice.

“Vojska mora da bude naoružana, a ne naoružana, kao što bi neki želeli, jer mora da zaštiti lekare”, rekao je Vučić.

 

Info centar juga