Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Za dve vlasotinačke škole šest miliona dinara

Programom preraspodele investicionih sredstava u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, osnovne škole „Božidar Miljković“ u Gornjem Prisjanu i „Braća Milenković“ u Šišavi dobile su po tri miliona dinara za radove na školskim objektima.

U školi u Gornjem Prisjanu radiće se zamena krovnog pokrivača na objektu kuhinje, a u školi u Šišavi sredstva će biti iskorišćena za zamenu krova i stolarije takođe na objektu školske kuhinje i za zamenu stolarije u prostoriji vrtića u okviru iste zgrade.

„U okviru stalnih napora da našoj deci obezbedimo što bolje uslove za rad, intenzivno kontaktiramo sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bismo što više sredstava koja su na raspolaganju školama „doneli“ u vlasotinačku opštinu. Tako je obezbeđeno i ovih šest miliona dinara“, kaže pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Nebojša Stojanović.

On dodaje da se intenzivno radi na tome da se obezbede sredstva za dogradnju i rekonstrukciju vrtića „Kolibri“, zbog velikog broja dece koja čekaju na prijem.

infocentarjug.rs