Bujanovac Jug Srbije Medveđa Preševo Sijarinska banja Vesti

Za firme iz Medveđe, Preševa i Bujanovca 40 miliona dinara bespovratnih sredstava od Koordinacionog tela

Od 16 preduzetnika kojima su uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava iz Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, po sedmoro je iz Bujanovca i Preševa i dvoje iz Medveđe.

Bujanovačke fime su za ovu godinu za unapređenje poslovanja dobile 19 miliona dinara bespovratnih sredstava. Za 7 firmi iz Preševa opredeljeno je 17 miliona, a 3,8 miliona dinara će dobiti dva preduzetnika u Medveđi.

Predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković je prilikom uručenja ugovora u bujanovačkom Domu kulture, rekao da se očekuje da se ovim sredstvima obezbedi
zapošljavanje 40-50 radnika.

„Na zapošljavanja su se obavezali privrednici koji su dobili subvencije i upravo je otvaranje novih radnih mesta ono čemu težimo“, istakao je Stanković.

On je naglasio da je Koordinaciono telo od 2012. godine, ne računajući ovu, na ime bespovratnih sredstava za privredne subjekte izdvojilo 277 miliona dinara što je
rezultiralo zapošljavanjem 254 radnika.

„Nadam se da će vam ovaj novac pomoći u poslovanju, da ćete postići mnogo bolje rezultate i da ćete opravdati ukazano poverenje“, poručio je Stanković preduzetnicima.

Predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, ocenio je da su subvencije Koordinacionog tela dragocen podstrek razvoju biznisa i da će se zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela, Zoranom Stankovićem i kolegama iz Preševa i Medveđe zdušno zalagati da program bude nastavljen, jer je, kako kaže, to jedan od najboljih načina da se investira u budućnost ovog područja.

 

Izvor/Foto: Koordinaciono telo