Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Za kraj 32. Roštiljijade Kiki Lesendrić i grupa Piloti

Sinoć su u okviru 32. Roštiljijade svoj nastup na poslednjoj šestoj večeri imali Kiki Lesendrić i grupa Piloti.Posetioci manifestacije su imali priliku da uživaju u izvedbi ove rok grupe čiji su hitovi neprolazni i u kojima uživaju sve generacije.

„Ovogodišnja Roštiljijada je ispunila očekivanja, posetioci su zadovoljni organizacijom, kao i kulturno zabavnim programom. Svi koncerti su beležili veliku posećenost, a za večeras smo ostavili jedan od omiljenih bendova svih generacija koji imaju mnogobrojne hitove uz koje ćemo večeras svi uživati. Nastup Kikija i Pilota predstavlja krunu ovogodišnje Roštiljijade“, poručio je gradonačelnik Cvetanović na konferenciji koja je organizovana u čast ovog kultnog rok sastava.

„Mi smo ovde kao domaći, jer godinamo dolazimo u vaš grad. Ono što mogu da primetim je da se on dosta razvio i postao pravi evropski. Mnogo mojih prijatelja, iz Beograda , Niša, pa čak i iz Sombora je posetilo ovgodišnju manifestaciju, a mi volimo leskovčane i atmosferu koju uvek ovde dočekamo“, kazao je Zoran Kiki Lesandrić.

Zanimljiva je činjenica da je Marko Nikolić, bas gitarista Pilota, poreklom iz Leskovca, te da je njegov deda Stojan Nikolić na početku I svetskog rata bio je predsednik opštine Leskovac, a pre toga narodni poslanik. Nikolić je podelio neke od uspomena na svog dedu, istakavši da je ponosan na svoje južnjačke korene, i fotografisao se pored njegove slike koja se nalazi u hodnike zgrade Opštine u okviru projekta Narodnog muzeja Leskovac sprovedenog povodom obeležavanja 130 godina od oslobođenja od Turaka.