Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Za obavljanje stručne prakse iz budžeta grada Leskovca izdvojeno trinaest miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je uručio ugovore o obavljanju stručne prakse svršenim visokoškolcima i visokoškolcima sa prosečnom ocenom preko devet.

Ugovore je potpisalo 35 lica sa 25 poslodavaca i za te namene iz budžeta grada izdvojeno je 13,1 milion dinara.

Govoreći o značaju obavljanja stručne prakse, za koju je kazao da predstavlja način za upoznavanje sa zaduženjima na radnom mestu, radnim vremenom, rokovima, odgovornošću i suočavanjem sa obavezama gradonačelnik Cvetanović je svima poželeo uspeh u daljem životu i radu, i mladim ljudima koji su danas preuzeli svoje ugovore poručio da budu vredni, radni, marljivi.

 

„Ključna komponenta napretka, stabilnog društva i jake privrede je pružanje podrške mladim ljudima koji su na početku svoje karijere. Zato obavljanje stručne prakse omogućavamo od 2013. godine putem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Ovim planom smo od tada do danas kroz razne mere pomogli 1342 lica i za te namene izdvojili preko 204 miliona dinara, dok smo u tekućoj godini opredelili 30 miliona dinara“, naglasio je danas gradonačelnik.

Nakon preuzimanja ugovora obratila se Miljana Cvetanović, master profesor jezika i književnosti koja će stručnu praksu obavljati u Osnovnoj školi u Pečenjevcu i rekla:

“Smatram da je stručna praksa izuzetna prilika da razvijemo svoje veštine, da se stručno osposobimo i prepoznamo sopstvene potencijale, afinitete u onoj oblasti za koju smo se obrazovali, imamo i mogućnost da polažemo stručni ispit. Zbog toga bih se posebno zahvalila gradu Leskovcu, gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću u svoje ime i u ime svih nas na pruženoj prilici i podršci“.

infocentarjug.rs