Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Za unapređenje rada lokalne samouprave opštini Medveđa 30.000 € bespovratnih sredstava

Opština Medveđa dobila je bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 € za unapređenje rada lokalne samouprave u okviru programa “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa projektnim partnerima Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština. U ovom programu opština Medveđa učestvuje već četiri godine i jedna je od lokalnih samouprava u Srbiji sa najboljim rezultatima.

   

Dragan Kulić, predsednik opštine Medveđa zahvalio se predstavnicima Saveta Evrope u Srbiji i istakao da će sredstva biti upotrebljena za upostavljanje jedinstvenog upravnog mesta koje će bitno podići efikasnost lokalne samouprave i omogućiti da građani brže i jednostavnije završavaju poslove u opštini. Deo sredstava će biti iskorišćen i za aplikaciju za ocenjivanje rada organa opštine, za nabavku IT i druge opreme kao i za pravljenje elektronske baze podataka za izradu javnih politika.

  

„Kroz program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” opština Medveđa je značajno podigla kapacitete zaposlenih i poboljšala internu organizaciju posla, pa spada u red lokalnih samouprava koje najefikasnije odgovaraju na potrebe građana i privrede“, pojasnio je Aleksandar Jovanović, menadžer ovog programa Saveta Evrope.

   

Opština Medveđa učestvovala je na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava i jedna je od 15 lokalnih samouprava koje su ova sredstva dobile.

infocentarjug.rs