Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

“Za žene koje volimo“

“Za žene koje volimo“ – moto je programa u OŠ “Vuk Karadžić“ koji je prikazan povodom 8.marta – dana žena. Vredne dečje ruke su prethodnih dana na časovima slobodnih aktivnosti zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima pravili poklon za ženu koju vole; mamu,baku,tetku…

Ideja je bila da se po uzoru na stari indijanski predmet “hvatač snova“ napravi dečji, koji bi, pošto je napravljen sa puno ljubavi i truda upravo i podsećao koliko su deci važne voljene osobe. Najpre je prikazan program u kojem su učestvovali svi učenici od prvog do četvrtog razreda, oko 200 učenika. Recitacijama i dramskim prikazima kazane su najlepše reči za dame koje brižno ulepšavaju svaki dečji dan. Pesmama “Najlepša mama na svetu“, “Moja mama divno priča“, “Mame su prave dame“, dečji glasovi su razgalili ženska srca. Sve što su učenici pripremili bilo je za žene koje vole, za carice koje rađaju i čuvaju prinčeve i princeze.

   

Da sve bude interesantnije pri kraju programa i mame su dale svoj doprinos dobrom raspoloženju.Rado su učestvovale u igri “Muzička stolica“, pevale su, igrale i za to dobile aplauz i navijanje od strane dece i ostale publike. Pobednica je dobila krunu koju su pravila deca. Program je završen podelom poklona i fotografisanjem. Deca su bila zadovoljna što je praznik “Dan žena“ obeležen na ovaj način. Iskrena radost sijala je na licima svih prisutnih jer je ulepšan dan voljenim osobama.