Društvo Lebane Vesti

Zabava lebanskih penzionera

Pripadnici trećeg doba, njh oko 150 okupilo se večeras u restoranu Dionis u Prekopčelici kako bi se uz muziku, jelo i piće družili i proveselili.

Udruženje penzionera iz Lebana broji preko 1500 članova i veoma je aktivno na raznim poljima. Rukovodstvo udruženja, na čijem je čelu predsednica Milica Banković, trudi se i u tome uspeva da veoma često organizuju jednodnevne i višednevne ekskurzije po Srbiji, ali i regionu. Te su tako ove godine boravili na Ostrogu, Zlatiboru, republici Srpskoj, Beogradu, a posetili su i mnoge manastire u Srbiji. Na naše pitanje koja im je sledeća destinacija u planu, dobili smo odgovor da je će, ukoliko se „sklope sve kockice“, posetiti i Oplenac.

Milica Banković zahvalila se svim ljudima koji su učestvovali u organizovanju ove proslave i istakla, da veliku pomoć imaju i od lokalne samouprave ali i brojnih donatora koji pomažu rad udruženja. Ovu zabavu su su delom finansirali i sami penzioneri od novca koji im je ostajao od ekskurzija.

Pored toga redovno organizuju i zabave i za 8. Mart i Novu godinu. Sve ovo služi kako ističu u udruženju penzionera da pokažu da se odlaskom u penziju i te kako može kvalitetno i sadržajno provoditi vreme. Prostorije udruženja otvorene su svakog dana, gde penzioneri mogu da svrate odigraju partiju šaha, karata, domina ili jednostavno malo porazgovarati uz kafu ili neko drugo piće.

Delić atmosfere pogledajte u foto galeriji.