Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Zabranjena okupljanja, u zatvorenom i otvorenom prostoru, za više od 30 ljudi

Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca obaveštava da je došlo do izmene i dopune Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koju donosi Vlada Republike Srbije.

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zabranjuju se javna okupljanja na celoj teritoriji Rebulike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru – kada se istovremeno okuplja više od 30 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanja 1,5 metra, odnosno na svaka 4 metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.

Izvođenje nastave u prostorijama srednjih i osnovnih škola i neposrednog rada ustanova predškolskog vaspitanja i obrazovanja učeničkog i studentskog standarda, kao i izvođenje predavanja, vežbi, seminara i sličnih oblika rada sa studentima u prostorijama visokoškolskih ustanova vrši se u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadelžnog zavoda, odnosno instituta za javno zdravlje.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi neće raditi od 21 čas do 06 časova narednog dana, dok objekti koji nemaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) od 01 časa do 06 časova narednog dana.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 23 časa do 06 časova narednog dana.

 

Info centar juga