Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Zaključen ugovor o izgradnji saobraćajnice do vidikovca i uređenja slobodnih površina na Hisaru

U prostorijima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – sektor za turizam zaključen je ugovor o realizaciji projekta „Izgradnja saobraćajnice do vidikovca i uređenje slobodnih površina postavljanjem mobilijara etno-arheološkog parka Hisar“.

U ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, ugovor je sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija potpisao Dragoljub Đorđević, član Gradskog veća. Ovaj ugovor je rezultat učešća Grada na Konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2022. godini. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prema odredbama ugovora, će sufinansirati realizaciju predmetnog projekta do iznosa ukupno odobrenih sredstava u visini od 15 miliona dinara.

Takođe, u sali „Beograd“ Palate Srbije održan je prvi dijalog gradova–učesnika u projektu: „Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji ka investicijama u niskougljenični i rezilijentni urbani razvoj“, u okviru Nacionalnog urbanog foruma. Jedan od učesnika u ovom projektu je i Grad Leskovac. Na pomenutom skupu našu lokalnu samoupravu je predstavljao član Gradskog veća Dragoljub Đorđević, i tom prilikom je govorio o sledećim temama: 1. Urbana mobilnost; 2. Integralno planiranje gradskih reka i priobalja; 3. Upravljanje otpadom. Osim međusobnog upoznavanja, cilj ove radionice je bio predstavljanje gradova i razmena njihovih iskustava. Pored predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u razgovoru su učestvovali predstavnici Svetske banke, kao i konsultantskih firmi GFA/IAUS i COWI.