Leskovac Vesti

Zamenjena vodovodna mreža u Radničkom naselju

U ulicama Gavrila Principa i Borivoja Kocića u Radničkom naselju u Leskovcu završeni su radovi na zameni vodovodne mreže koja je sagrađena početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Ove ulice danas je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U ulici „Gavrila Principa“ dotrajale salonitne cevi, prečnika 80 milimetara, zamenjene su novom vodovodnom mrežom od polietilena FI 110 i dužine 650 metara. U susednoj ulici „Borivoja Kocića“ završava se polaganje novog cevovoda, takođe, od polietilena, prečnika 110 milimetara i u dužini od 300 metara. Na taj način stiču se uslovi za gašenje postojeće dotrajale mreže od salonita FI 80.

Prilikom današnjeg obilaska ovih ulica Goran Cvetanović podsetio je da su do sada u Radničkom naselju, u okviru KFV projekta, nove cevi postavljene u Kozaračkoj i ulici 27. marta. Pored toga, do 1. novembra 2016. godine, kada je planirani rok za završetak ove faze radova, biće zamenjene i u ulici Zejnela Ajdinija. Inače, izvršenim rekonstrukcijama u 2016. godini već 750 domaćinstava dobilo je kvalitetniji i sigurniji način isporuke vode.

Radnicko naselje 03 Radnicko naselje 01