Leskovac Vesti

Zaplenjena veća količina droge

Saopštenje Policijske uprave Leskovac.

Leskovac – Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju trgovine narkoticima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu su zaplenili oko 18 grama marihuane pripremenjenu za dalju prodaju uživaocima.
Po ovlašćenju zamenika višeg javnog tužioca, određeno je zadržavanje M.S. (1994) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policijski službenici su 5. avgusta tekuće godine u Leskovcu u ulici Vlajkovoj, prilikom pregleda osumnjičenog i vozila kojim je on upravljao, pronašli kesu sa marihuanom težine oko 9 grama. Nakon pregleda, policijski službenici su na osnovu naredbe sudije za predhodni postupak višeg suda u Leskovcu izvršili pretres kuće u kojoj osumnjičeni boravi kojom prilikom su pronašli još jednu kesu sa marihuanom težine oko 9 grama.
Veštačenje oduzete droge izvršeno je u Kriminalističko-tehničkom centru u Nišu. Osumnjičeni su privedeni zameniku višeg javnog tužioca u Leskovcu.
U toku prethodne nedelje policijski službenici su u tri odvojene akicije ukupno zaplenili oko 700 grama marihuane, 1,4 grama heroina i amfetamin sulfat težine oko 58 grama.