Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Zapušteni objekti opštine Medveđa vraćaju stari sjaj

Nekada najvažniji i najpoznatiji objekat u opštini Medveđa, zgrada Komiteta, nakon višedecenijske nebrige i zaborava, polako oblači novo ruho.

Lokalna samouprava opštine Medveđa je deo stručnih službi opštinske uprave preselila u staru zgradu Komiteta. Kancelarije koje su više decenija bile zapuštene, zatrpane starim papirima i obavijene prašinom i paučinom, iz dana u dan oživljavaju i raščićavaju se. Prostorije su dovedene u ugledno stanje, a u akciju su uključeni svi radnici lokalne samouprave.

Pored ove zgrade, stavljene su u funkciji i ostale prostorije koje se nalaze u vlasništvu opštine Medveđa, objekat nekadašnjeg Centra za socijalni rad, Biznis inkubator i podno skladište.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, danas je obišao zgradu opštine koja se renovira kako bi video kako teku radovi na rekonstrukciji oronule zgrade. Novi privremeni raspored službi opštine Medveđa, kao i svih državnih organa koji su bili smeđteni i radili u zgradi opštine Medveđa, biće objavljen na zvaničnom sajtu opštine Medveđa.