Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

Zaslužena pobeda Lebančana koji ovom pobedom ostaju na prvom mestu 2. Srpske lige Istok

U Sportskom centru u Bojniku odigran je meč, četvrtog kola 2. Srpske košarkaške lige Istok, između ekipe KK Radan iz Lebana i KK Hisar-a iz Leskovca.
Lider prvenstva, košarkaši Radana prvu četvrtinu rešili su u svoju korist rezultatom 24 : 5 a sve ostalo bila je rutina i mogućnost da se ukaže šansa i mlađim igračima. Ukazano poverenje trenera iskoristiti su maksimalno upisavši svoje prve poene u seniorskoj košarci i pokazali da Lebane i KK Radan ne treba da brinu za svoju budućnost.
KK Radan – KK Hisar 78 : 43 (24 :5, 15:11, 21:14, 18:13)
Za ekipu Radana poene su postigli : Dimitrije Ivković – 21, Miloš Zdravković – 12, Aleksandar Ilić – 10, Nikola Veličković – 11, Dušan Stojanović – 7, Stefan Božić – Nemanja Dejanović – Đorđe Jović – Denić Nikola po – 11,  Mitić Petar – 6.
Dok su mladi igrači Radana Janjić Veljko i Nikola Ilić za kratko vreme provedeno na parketu upisali po 3 asistencije. Kod ekipe gostiju najistaknutiji bio je S. Bogdanović sa 17 poena. Igrač utakmice u meču odigranom pred oko 100 gledalaca sa postignutim 21 poenom bio je bek suter KK Radana Dimitrije Ivković.
Sve u svemu na kraju zaslužena pobeda Lebančana koji ovom pobedom ostaju na prvom mestu 2. Srpske lige Istok bez poraza u prva četiri kola.
U sledećem kolu prvenstva ekipa KK Radana gostuje ekipi KK Sokobanja.
infocentarjug.rs